Waar staan we voor?

Onderwijs

Gezond gedrag

Om gezond gedrag op een jonge leeftijd te stimuleren, willen we hieraan ons steentje bijdragen in ons onderwijs. Dat doen we op verschillende manieren. Zo doen we mee aan de Gezonde Basisschool van de Toekomst en Gezonde Kinderopvang. Bovendien werken we regelmatig in de fruitweide van de gemeente, hebben we een eigen moestuin en zoeken we de verbinding op met de lokale IVN Natuureducatie. Ook is onze school voorzien van een keuken.

Cultuur

Bs Bocholtz en Humankind hebben cultuur hoog in het vaandel staan, zowel de hedendaagse kunst en cultuur als cultureel erfgoed. Al onze buitenschoolse activiteiten zijn hierop ingericht. Ook doen wij als school mee aan een groot aantal activiteiten met het thema Tweede Wereldoorlog. Denk hierbij aan het adopteren van een oorlogsgraf en leerzame projecten in de klas. Op de kinderopvang wordt aandacht besteed aan gewoontes, tradities en gebruiken in de maatschappij. Daarnaast verzorgt een vakdocent muzieklessen op onze school en werken we nauw samen met de bibliotheek in Kerkrade om de leesbevordering te stimuleren.

Sport en spel

Gemeente Simpelveld vindt sport en spel belangrijk. Daarom subsidieert zij deels de combifunctionaris sport. Met onder andere de inzet van de combifunctionaris, CIOS-stagiaires en pedagogisch medewerkers kan tijdens de pauzes en lessen een gevarieerd sport- en spelaanbod worden aangeboden. De pauzeplaats wordt zo ingericht dat dit een uitdagende en stimulerende plek wordt om te bewegen en ontmoeten. De kinderopvang werkt tevens met een Springlab beweegvloer, die bewegen, leren, spelen, ontdekken en sociale interactie combineert. Een compleet nieuwe leerervaring voor de peuters!

Wetenschap en techniek

Vanaf groep 3 volgen onze leerlingen technieklessen in het technieklokaal. Deze lessen worden verzorgd door een pedagogisch medewerker. De buitenschoolse opvang biedt tijdens de vakanties activiteiten en projecten op het gebied van techniek en wetenschap aan. Denk hierbij aan het kennismaken met werken met gereedschap, proefjes doen, mozaïeken of zelf haargel maken.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details