Je bevindt je nu hier: Informatief > Archief

Nieuwsarchief 2015

Gambia-actie


ADVENTSACTIE 2014

De (voorlopige) eindstand op dinsdag 12 januari j.l. was:
€ 1.269,38

De Ouderraad Bocholtz heeft inmiddels € 1.250 overgemaakt, zodat onmiddellijk gestart kon worden met de ommuring van de speelplaats. Een aantal vrijwilligers van de Stichting Hand-in-Hand Gambia zal de plaatselijke bevolking helpen met de bouw van deze muur. Vervolgens zal de Stichting "Gambia speelt mee" zorgdragen voor het plaatsen van drie speeltoestellen. Een geweldig resultaat van een prima geslaagde adventsactie 2014. Inmiddels hebben we door particuliere giften ook de sportdag van de St.Andrewsschool op 16 februari j.l. in Berending mogelijk gemaakt en zijn medicijnen en pleisters voor het noodhospitaaltje in Faraba Kairaba aangeschaft.
Particulieren kunnen hun financiële bijdrage blijven storten op banknummer NL 25 RABO 0107 9892 20 van de Oudervereniging Bocholtz o.v.v. "Actie Gambia".


Uiteraard willen we iedereen, die op de een of andere wijze heeft meegewerkt aan dit prachtige project, van harte danken.

14-02-2015

Vastenactie Tienergroep Joy


Waarvoor: VASTENACTIE 2015 – STICHTING HOLLAND HUIS

Bak actie met voorafgaand een Tienermis met medewerking van de Jeugdharmonie Bocholtz.

Het gekozen vastenactie project van 2015 is “Stichting Holland Huis". Deze stichting zet zich in om zoveel mogelijk kansarme kinderen uit Polen (uit omgeving Bytom / Auschwitz) een welverdiende zomer- of wintervakantie te kunnen bieden.

In Polen is de werkloosheid heel groot. Ook het alcoholmisbruik en mishandeling is daar een groot probleem. Kinderen uit grote gezinnen kunnen door deze situaties geen kind meer zijn en /of groeien op in kindertehuizen. Ze blijven vaak achter in hun lichamelijke en /of geestelijke ontwikkeling. Met een bezoek aan Nederland kunnen ze weer even kind zijn. De stichting hoopt zo deze kinderen iets positiefs mee te geven wat invloed heeft op hun toekomst.

Toelichting: Graag nodigen we jullie uit om thuis iets te bakken en dit te sponseren. Wat is de bedoeling?

Na de mis van 19.00u is zijn alle tieners, familieleden en overige kerkbezoekers welkom in onze ruimte. Daar kan men koffie/thee/ fris met het zelf gemaakte gebak kopen en nuttigen. De opbrengst gaat volledig naar ons gekozen goede doel: “Stichting Holland Huis".

HELPENDE HANDEN:

Tijdens deze avond hebben we jullie hulp nodig bij het schenken

van koffie en fris. Maar ook om de tafels af te ruimen, af te

wassen, paaseieren raden en leze n tijdens de mis.

Geef samen met je aanmelding aan ons door wat je gaat bakken en of je iets wilt lezen tijdens de mis!

Wanneer: Zaterdag 14 maart 2015

Aanvang: Meld je om 18:30 uur in onze ruimte.

Aanmelden: LET OP: zo snel mogelijk maar uiterlijk 9 maart 2015

Liefst via: aanmelden@tienergroepbocholtz.nl

Of via Ine: 5444272 of Gerwin 5443984

06-03-2015

Herfstwandeling groep 3

Op vrijdag 6 november j.l. vond de traditionele herfstwandeling van groep 3 plaats in het Onderste Bos te Epen. Bijgaand een groepsfoto van groep 3A.

10-11-2015

MR BS Bocholtz weer compleet

In het laatste halfjaar is de samenstelling van onze MR ingrijpend gewijzigd. Momenteel is hij weer op volle sterkte. Uitgebreide informatie vindt U via de knop "schoolinfo" en vervolgens "M.R."
13-07-2015

Kribkeswandelingen Bocholtz

Ook dit jaar heeft de stichting Kribkeswandelingen Bocholtz een groot aantal kribkeswandelingen uitgezet in de kernen Bocholtz, Simpelveld en Orsbach (D). Op de laatste schooldag zullen de leerlingen van onze basisschool een gedeelte van deze kribkeswandelingen lopen in het kader van de kerstviering. .
Twee leerlingen van onze basisschool, Senna America en Iris Sluijsmans, hebben nog meegewerkt aan de grote kribbe in ons Duits buurtdorp Orsbach. De internetpagina van de Stichting Kribkeswandelingen Bocholtz is: www.kribkeswandelingen.nl
15-12-2015

Nieuwsbrief december 2015

Op maandag 7 december j.l. ontvingen alle leerlingen een exemplaar van onze nieuwe nieuwbrief.

Als U hem gemist heeft kunt u door op de PDF-link te klikken de nieuwsbrief alsnog lezen en uitprinten.
15-12-2015

Toveren op BS Bocholtz

Amerigo en Sinterklaas verdwenen…
“Toveren" was het thema van het Sinterklaasfeest op Basisschool Bocholtz.

Het was weer een heel spektakel bij Basisschool Bocholtz op vrijdag 4 december jl.
Voor de dertiende keer alweer kwam Sinterklaas met zijn pieten op ludieke wijze aan.
De kinderen van de groepen 1 t/m 8 en hun leerkrachten stonden buiten op het schoolplein om Sinterklaas en de pieten op te wachten. Veel ouders waren er bij om dit feest mee te kunnen maken. Het thema van dit jaar was “Toveren". Dit zorgde ook dit jaar voor de nodige spanning. Zou Sinterklaas nou eindelijk eens zonder problemen aankomen op school? Dit vroeg iedereen wel zich af….

Terwijl de kinderen stonden te wachten werden er vragen aan de kinderen gesteld over het getover. Sinterklaas liet weer eens op zich wachten. Het sinterklaasorkestje vulde de tijd met het spelen van een aantal sinterklaasliedjes die luidkeels werden meegezongen door de kinderen. Nadat we tot 3 hadden geteld en heel hard SINTERKLAAS hadden geroepen kwam Coole piet op Amerigo!! De kinderen hadden al snel door dat Amerigo was veranderd in een stokpaard waar zwarte piet mee rondliep. Coole Piet vertelde dat hij op weg naar school nog bij Amerigo liep en dat Sinterklaas op het paard zat. Aan het stokpaard hing een rood tasje waar twee brieven inzaten. Op de eerste brief stond dat alle kinderen het lied “Sinterklaas wie kent ‘m niet" zouden zingen. Dan zou Sinterklaas komen.
En jawel. Daar kwam Sinterklaas… dus niet. Er kwam een tovenaar met glitters en zij zei dat ze Sinterklaas was. Echt niet! Alle kinderen protesteerden!!
Daarom moest brief nr. 2 aan de pas komen waarop de volgende spreuk stond: “Hokus Pokus Pindakaas, daar is warempel SINTERKLAAS". En Sinterklaas kwam ineens tevoorschijn vanachter de ouders.

Gelukkig was alles weer goed gekomen: de spreuken hadden gewerkt en Sinterklaas was er weer met zijn pieten.

Terwijl Sinterklaas en de pieten vele handen schudden werden ze verrast door het Sinterklaasorkest, bestaande uit maar liefst 11 kinderen, die met hun instrument zorgden voor de opluistering van het sinterklaasfeest. Tot slot werd het lied “Blurred pieten lines" gespeeld en was het swingen en springen voor de hele school.

Sint en zijn pieten werden naar binnen begeleid, gevolgd door alle kinderen. Er werden twee vieringen voor Sinterklaas gehouden in de aula van de school. De aula was geweldig mooi versierd door veel ouders van de school. De kinderen hadden weer flink hun best gedaan om leuke optredens te laten zien aan Sinterklaas.

‘s Middags werden er surprises gehouden in de groepen 5 t/m 8. Sinterklaas en de pieten kwamen gezellig langs en bewonderden deze surprises.
In de groepen 2, 3 en 4 bracht Sint nog even een bezoek en om 14.30 uur werden Sint en zijn pieten uitgezwaaid door de groepen 2, 3, 4 en de leerkrachten.
Namens het Sinterklaascomité kregen alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 deze dag een zak snoep en een cadeautje. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 kregen ook een zak snoep en cadeaus (boeken, spellen…) voor de hele klas.
Ook dit jaar kunnen we weer zeggen: het Sinterklaasfeest op Basisschool Bocholtz was ook dit jaar een spannende maar geslaagde HAPPENING voor jong en oud!


10-12-2015

Ouders opgelet: Sint komt op bezoek


Beste ouders/verzorgers,


Kunt u het zich nog herinneren? De aankomst van het vorig jaar?
Er was de “CODE ROOD" op school!!
Sinterklaas en de pieten kwamen uiteindelijk aan met de brandweerauto.

We hopen dat Sinterklaas en zijn pieten ook dit jaar een bezoek brengen aan onze school. We willen alvast een tipje van de sluier oplichten: Sinterklaas zal dit jaar aankomen met …. !!

Dat verklappen we natuurlijk nog niet.
We duimen natuurlijk dat Sinterklaas en de pieten dit jaar goed aankomen.

Het podium in de aula is met hulp van ouders al mooi versierd en de kinderen van de groepen 1 t/m 5 hebben hard gewerkt aan de tekeningen voor Sinterklaas.
Wij zijn dus helemaal klaar voor de komst van de Sint!

Maar nu het belangrijke nieuws over de aankomst van Sinterklaas:
de groepen 1 t/m 8 zullen de Goedheiligman op vrijdagochtend 4 december in ieder geval weer verwelkomen.
Als u ook nu weer heel benieuwd bent naar de aankomst van Sinterklaas, dan bent u van harte welkom om Sinterklaas en zijn pieten op te wachten.
Wij verwachten hem rond 8.30 uur. Als alles goed gaat tenminste...
Wij willen u vragen om (boven) achter het hek op de kleuterspeelplaats en op de trappen grenzend aan de speelplaats van groep 3 te gaan staan. De ingang van de poort en de weg gelieve vrij te houden. (Wilt u foto´s / video-opnamen maken? Lees dan s.v.p. eerst zorgvuldig de schoolgids, punt 6.23 (blz. 27) (zie website van school, onder schoolinfo)

Na deze bijzondere aankomst begeleiden wij de Sint en de pieten naar de aula van de school. Hier zal het Sinterklaasfeest plaatsvinden. Echter vanwege de drukte zonder de ouders.

De werkgroep Sinterklaas.
01-12-2015

Twee strooipieten op bezoek

Het was weer een hele verrassing voor de kinderen toen er op woensdag 25 november j.l. ineens twee pieten op bezoek kwamen; vooral toen Coole Piet door het raam van de speelzaal naar binnenkwam.
Dat had waarschijnlijk alles te maken met de deuren die niet vanzelf opengaan.
De pieten maken dit jaar alle deuren open door 3x te kloppen met hun hunebedstenen.
Of ze gaan door het raam zoals Coole Piet dus deed.
De pieten probeerden ook hun toverspreuken uit, want dit jaar is er toch wel een heel getover bij het Sinterklaasjournaal.

De kleuters waren gezellig aan het knutselen en de pieten probeerden een beetje mee te doen. Ook werd er gezongen en gedanst.
In de groepen 3 lieten de kinderen zien wat ze al geleerd hadden in groep 3. En in groep 4 en 5 waren de pieten onder de indruk wat ze daar al allemaal konden.

Tot slot nog even een bezoek op de speelplaatsen en weg waren ze.
We hopen ze natuurlijk weer terug te zien op vrijdag 4 december a.s.
01-12-2015

Informatie opvang vluchtelingen sporthal

Door op de PDF-knop te drukken ontvangt u de laatste informatie omtrent de tijdelijke opvang van de vluchtelingen in de sporthal Bocholtz.


24-11-2015

Schoolvoetbalcompetitie 2016De K.N.V.B. heeft de data voor de schoolvoetbalcompetitie 2015-2016 definitief vastgesteld. BS Bocholtz zal hier met drie jongenselftallen en twee meisjeszeventallen aan gaan deelnemen.

1e voorronde: woensdag 16 maart 2016 (uitwijk: 23 maart)
op het sportcomplex Bocholtzerheide; aanvang: 14.00u
poule-indeling meisjes A
BS Bocholtz 2
BS Bocholtz 1
Cortemich 1 (Voerendaal)
Cortemich 2 (Voerendaal)
De nr. 1+2 plaatsen zich voor de tweede ronde !
poule-indeling jongens A
De Triangel 1 (Gulpen)
Cortemich 3 (Voerendaal)
BS Bocholtz 2
Cortemich 1 (Voerendaal)
De nr. 1+2 plaatsen zich voor de tweede ronde !
poule-indeling jongens B
BS Bocholtz 1
BS Bocholtz 3
Cortemich 2 (Voerendaal)
St.Stefanus 1 (Wijnandsrade)
De nr. 1+2 plaatsen zich voor de tweede ronde !

De overige data zijn als volgt:

2e voorronde: woensdag 6 april 2016 (uitwijk: 13 april)
regio-finale: woensdag 18 mei 2016 (uitwijk: 25 mei)
districtsfinale: zaterdag 12 juni 2016 te Echt
landelijke finale: woensdag 22 juni 2016 te Zeist
12-11-2015

Opvang vluchtelingen in sporthal Bocholtz

Aan de bewoner(s) van dit pand
Basisschool Bocholtz
Wijngracht 11
6351 HJ Bocholtz
Simpelveld, 11 november 2015.
Betreft: noodopvang vluchtelingen

Geachte inwoner van Bocholtz,

Zoals u weet zijn er momenteel honderdduizenden mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Een deel van deze vluchtelingen vraagt opvang in Nederland, terwijl de reguliere opvangcapaciteit daarvoor op dit moment onvoldoende is.

Het bestuur van gemeente Simpelveld heeft om humanitaire redenen besloten medewerking te verlenen aan het verzoek van de regering om kortdurende crisisnoodopvang te bieden aan vluchtelingen. Wij zien het als onze plicht om mensen in nood te helpen.

In deze brief informeren wij u graag over ons voornemen.

Crisisopvang in de sporthal in Bocholtz
Gemeente Simpelveld heeft de sporthal in Bocholtz aangeboden voor crisisnoodopvang. Deze locatie is eigendom van de gemeente en voldoet aan de eisen die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) stelt aan een noodopvang. Het gaat dan om vloeroppervlak en voorzieningen als douches en slaapmogelijkheden. Vandaar dat de sporthal in onze calamiteitenplannen ook is aangewezen voor opvang ten tijde van rampen.

Wanneer?
Gemeente Simpelveld heeft opvang aangeboden voor de periode van dinsdag 24 november tot zaterdag 28 november.

Het COA besluit of zij daadwerkelijk van de aangeboden locatie gebruik maakt.

Hoeveel personen en hoe lang?
De opvang is bedoeld voor 4 dagen en 4 nachten voor circa 150 tot 200 personen. Hierna stromen de vluchtelingen door naar andere opvanglocaties buiten onze gemeente.
Hoe gaat het in z´n werk?
Tal van mensen en instanties spannen zich in om deze noodopvang zo goed mogelijk te laten verlopen. De gemeente regisseert deze opvang. COA, stichting Vluchtelingenwerk, Rode Kruis, politie en vele andere organisaties bieden ondersteuning.
Wanneer de vluchtelingen arriveren, zullen wij ze welkom heten en direct op de hoogte stellen van de huis- en gedragsregels (wat kunt u van de gemeente verwachten en wat verwachten wij van u als gast, zowel binnen als buiten de opvanglocatie). De vluchtelingen zijn vrij om te gaan en staan waar zij willen. De mensen mogen de locatie verlaten, maar wij verzoeken hen zoveel mogelijk in het gebouw van de opvanglocatie te blijven. Dit omdat we ze alleen op die manier goed op de hoogte kunnen houden van nieuws over de opvang en over de locatie waar ze na de noodopvang worden gehuisvest.

Vrijwilligers
De noodopvang vraagt een inspanning van heel veel instanties, medewerkers en ook vrijwilligers. Wilt u zelf als vrijwilliger iets doen voor de vluchtelingen die naar Bocholtz komen? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Meer informatie?
Op onze website www.simpelveld.nl vindt u via een liveblog de meest actuele informatie over de crisisopvang en een lijst met vragen en antwoorden. Heeft u toch nog een vraag of wilt u een reactie geven, dan kunt u ons tijdens kantooruren natuurlijk altijd e-mailen of bellen via info@simpelveld.nl of telefoonnummer: 045 544 83 83.

Informatieavond
Wij vinden het heel belangrijk dat de inwoners van Bocholtz zo goed mogelijk op de hoogte worden gebracht van de organisatie rondom de crisisopvang. Ook hechten wij er waarde aan dat u eventuele vragen of onzekerheden met ons kunt delen. Daarom organiseren we binnenkort een informatiebijeenkomst. Over het tijdstip en de locatie wordt u nader geïnformeerd.

Wij rekenen op uw begrip, medewerking en steun om de crisisopvang in Simpelveld goed te laten verlopen.
Met vriendelijke groeten,
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE SIMPELVELD,


de secretaris, de burgemeester,

11-11-2015

Sint weer bijna in ons land


Op zaterdag 14 november a.s. komen Sinterklaas en zijn pieten aan in Meppel, op zondag 15 november in Bocholtz en natuurlijk brengen ze een paar weken later ook een bezoek aan onze school en wel op vrijdag 4 december. Vol verwachting klopt ons hart….
…want ieder jaar lijkt het wel of er van alles fout dreigt te gaan.

Weet u het nog van het vorig jaar?
CODE ROOD!!Gelukkig liep het allemaal goed af.
Sinterklaas en zijn pieten kwamen aan in een hele grote brandweerauto.

Hoe het dit jaar zal gaan verlopen?
U hoort nog van ons via een ouderbrief. Maar zet alvast vast in uw agenda, dat Sint en zijn pieten op vrijdag 4 december om 8.30 uur verwacht worden op school.

Alle ouders, opa‘s en oma‘s zijn welkom om een kijkje te komen nemen
11-11-2015

Uitstapjes van de kleutergroepen


In het kader van Werelddierendag brachten de groepen 2 een bezoek aan Hof Kricheleberg, waar zij afwisselend aan de volgende activiteiten konden deelnemen:
het verzorgen (kammen) van de ezels, het voeren van de kippen en konijnen en spelen in de wei. Hier waren enkele kinderen druk in de weer met het opruimen van de dierenpoep.Tijdens de herfstwandeling vonden diverse activiteiten plaats voor de kleuters van groep 2. De kinderen van groep 1 konden zich uitleven in de natuurspeeltuin van het Bongerdpark.


10-11-2015

Alweer twee jubilarissen
Onlangs vierden Rita en René Grooten hun resp. 25- en 40-jarig dienstjubileum in het Bocholtzer basisonderwijs. Beiden zijn bijna uitsluitend werkzaam geweest op de Bocholtzer basisscholen, te weten St. Aloysiusschool, St.Vincentiusschool, BS De Bongerd. BS Op jen Bies en de huidige BS Bocholtz. Naast hun werkzaamheden in het onderwijs zijn zij ook altijd actief geweest in het verenigingsleven. Rita was jarenlang bij Scouting Bekkerveld en secretaresse van de Fotoclub Bocholtz, terwijl René vele jaren het secretariaat van zowel Sportclub'25 als ook de Verenigingsraad Bocholtz op zich nam. Deze activiteiten hebben zij langzamerhand gestopt om de aandacht te verleggen naar hun 4 kleinkinderen en hun hobby reizen.
10-11-2015

Herfstcross 2015Een overzicht van de snelste schooltijden aller tijden:
meisjes groep 7 Marle Hollands 09.56 min 2008
jongens groep 7 Iggy Houben 09.27 min 2015
meisjes groep 8 Meryam Mezoughi 10.37
min
2013
jongens groep 8 Ryan te Kampe 09.23 min 2007


De herfstcross 2015 op woensdag 21 oktober j.l. leverde een nieuw schoolrecord op bij de jongens van groep 7. Iggy Houben (7b) verbeterde de oude recordtijd van Justin Coenen met maar liefst 23 seconden. Het nieuwe record is nu 9.27 min. voor het 2600 meter lange, heuvelachtige parcours rond de basisschool.: Wijngracht (start) - Biesweg - Orsbacherweg - Schiltjensweg - Vlengendalerweg - Wijngracht (finish).


Alle uitslagen met foto's van de top 3 in alle categorieën treffen jullie aan onder: Actueel Sport Herfstcross
03-11-2015

Bezorging kinderpostzegels 2015Op woensdag 4 november a.s. ontvangen alle 102 leerlingen van de groepen 7 en 8 op school hun bestellingen, die zij in de loop van de volgende dagen gaan afleveren op het besteladres. Ter bevestiging dient men een handtekening te plaatsen op de grote envelop van de leerling.

03-11-2015

Rapport I + oudergesprek

Op donderdag 2 december a.s. ontvangen alle leerlingen van groep 3 t/m 7 hun eerste rapport van het schooljaar 2015-2016. Mede naar aanleiding van deze rapportage vinden in de week van maandag 7 december a.s. de individuele oudergesprekken voor de groepen 3 t/m 7 plaats. De aanwezigheid van de ouders op deze oudergesprekken is gewenst.
Alvast bij voorbaat dank voor uw medewerking !

P.S. De individuele oudergesprekken voor groep 8 vinden reeds plaats op donderdag 26 november, maandag 30 november en dinsdag 1 december a.s. De ouders ontvangen hiervoor binnenkort een aparte uitnodiging !
03-11-2015

Kinderboekenweek: Raar, maar waar

Het duurt nog heel eventjes, maar dan is het eindelijk opnieuw Kinderboekenweek. Voor de 61e keer alweer. Onder het motto ‘Raar, maar waar!‘ staan natuur, wetenschap en techniek dit jaar centraal in de Kinderboekenweek die plaatsvindt van 7 tot en met 18 oktober 2015.Kinderen zijn nieuwsgierig, willen alles weten en gaan graag op onderzoek uit. Daar krijgen ze zeker de kans voor tijdens deze Kinderboekenweek! Juist door boeken vol weetjes, feiten, proefjes, maar ook boeken over uitvinders als Dokter Proktor of Stijn uitvinder te lezen vinden ze antwoord op hun vragen en doen ze gekke ontdekkingen.
13-10-2015

Verslag "Mijn kind online"

Dinsdag 6 oktober j.l. hebben wij namens het CJG een workshop 'mijn kind online' georganiseerd.
De hand-out met enkele interessante internetlinks vinden jullie onder de PDF-knop.


09-10-2015

Workshop cyberpesten op school


Pesten is van alle tijden. Bij digitaal pesten of cyberpesten heeft het terrein zich alleen verplaatst naar internet. Kinderen vinden pesten via internet vaak ook 'gewoon' grappig. Totdat het ze zelf overkomt.

Wat doet jouw kind online?
Cyberpesten, internetverslaving, blootstelling aan porno of het ontmoeten van vreemden op internet: er komt via social media en het internet heel wat op een kind af. Wat moet je als ouder weten en wat kun je als ouder doen? Hoe praat je met je kind over verstandig mediagebruik?
Dat en meer is onderwerp van de workshop ‘Mijn kind online´ voor ouders van kinderen in het primair onderwijs op dinsdag 6 oktober van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie: basisschool Bocholtz. Entree is gratis.

Meld je snel aan. We hebben plek voor maximaal 50 deelnemers.
Aanmelden vóór 5 oktober via centrumjeugdengezin@simpelveld.nl
Graag erbij vermelden: bs Bocholtz, 6 oktober, naam en aantal deelnemers.
29-09-2015

3e dochter voor juf Monique

29-09-2015

Workshop cyberpesten op school


Pesten is van alle tijden. Bij digitaal pesten of cyberpesten heeft het terrein zich alleen verplaatst naar internet. Kinderen vinden pesten via internet vaak ook 'gewoon' grappig. Totdat het ze zelf overkomt.

Wat doet jouw kind online?
Cyberpesten, internetverslaving, blootstelling aan porno of het ontmoeten van vreemden op internet: er komt via social media en het internet heel wat op een kind af. Wat moet je als ouder weten en wat kun je als ouder doen? Hoe praat je met je kind over verstandig mediagebruik?
Dat en meer is onderwerp van de workshop ‘Mijn kind online´ voor ouders van kinderen in het primair onderwijs op dinsdag 6 oktober van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie: basisschool Bocholtz. Entree is gratis.

Meld je snel aan. We hebben plek voor maximaal 50 deelnemers.
Aanmelden vóór 5 oktober via centrumjeugdengezin@simpelveld.nl
Graag erbij vermelden: bs Bocholtz, 6 oktober, naam en aantal deelnemers.
23-09-2015

PDF van ouderinfo groep 8

Zoals op de ouderinformatie-avond van groep 8, d.d. 17 september j.l., is afgesproken kunnen jullie hier de informatie nogmaals rustig nalezen en zelfs uitprinten. Druk op de PDF-knop (2,3 MB):
22-09-2015

Wijzigingen in LOVS


18-09-2015

Dringend hulp gevraagd

Beste ouders, verzorgers,

Al vele jaren worden de kruispunten aan de Heiweg en de Wijngracht beveiligd door onze verkeersbrigadiers. Op dit moment is de verkeersbrigade dringend op zoek naar nieuwe leden.

Wanneer de verkeersbrigade niet wordt uitgebreid, zal het binnenkort niet langer mogelijk zijn om beide kruispunten op alle momenten te beveiligen!

Wist u dat:
  • nieuwe leden één training op school volgen
  • deelname slechts 15 minuten per week van uw tijd zal kosten
  • het ook mogelijk is om 1 keer per twee weken te brigadieren
  • ook opa‘s en oma‘s van harte welkom zijn bij de verkeersbrigade
  • alle verkeersbrigadiers tegen ongevallen en aansprakelijkheid zijn verzekerd
Wij hopen op veel nieuwe aanmeldingen, zodat onze leerlingen ook in de toekomst veilig kunnen oversteken. U kunt uw interesse kenbaar maken via: info.rkbsbocholtz@movare.nl
Uiteraard kunt u zich ook telefonisch aanmelden: 045-5443614

Bij voorbaat dank voor uw hulp!

Mede namens de verkeersbrigade,

Bart Thonen
Directeur Bs. Bocholtz

16-09-2015

1e schooldag = luizencontrole-dag


De schoolvakanties zijn weer voorbij en uitgerust na 6 weken vakantievieren gingen alle kinderen weer naar school. Bepakt en bezakt met nieuwe tassen, agenda's, klappers en sommigen ook in nieuwe kleding werden de nieuwe klassen verkend en werd er kennis gemaakt met de nieuwe juf of in een enkel geval met de nieuwe meester.

Zoals na elke vakantie staat er op de 1e schooldag een hele groep van "luizenmama's" klaar om alle kinderen aan een grondige inspectie te onderwerpen. In de groepen 1 en 2 wordt dit gedaan middels een leuk rollenspel. De "luizenmama's" doen dit al vele jaren met veel plezier ! Wij kriebelen de kinderen een keertje lekker en zonder dat de kinderen er erg in hebben zijn ze al klaar.

Met trots kunnen wij dan ook zeggen, dat het op onze school al jaren supergoed gaat ! En zo ook weer vandaag ! Onze school is weer geheel "luizenvrij" ! Mede dankzij onze grote groep vrijwilligers, die dit goed in de gaten houden kunnen.

Mocht ook u een steentje willen bijdragen, dan kunt u zich aanmelden bij juffrouw Marianne.

31-08-2015

Afscheid nemen schoolverlaters

De laatste schooldag staat ook altijd in het teken van afscheid nemen. De schoolverlaters zijn de laatste dag op school en nemen met "De Duizendpoot" afscheid van alle leerkrachten en leerlingen. De overige kinderen gaan ook weg bij hun juf of meester en maken kennis met de nieuwe leerkracht. Vaak hoort daar ook de nodige emotie bij.
In ieder geval het allerbelangrijkste is, dat we iedereen in goede gezondheid over een zestal weken mogen terugzien !
18-07-2015

Cabaret - SVD

Fotoreportage cabaret

Juffrouw Karin Thewissen heeft tijdens het cabaret een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Deze kun je bekijken via de knop "informatief" , vervolgens "fotoboek" en tenslotte "cabaret". Wij wensen jullie alvast veel kijkplezier.


Fotoreportage SVD'15

De fotoreportage van de schoolverlatersdagen is ook gereed. Op de laatste schooldag bekijken we hem samen met de leerlingen, waarna ook deze fotoreportage vanaf vrijdag 12.00u op de website geplaatst wordt.


 
17-07-2015

Afscheid nemen van collega's

Helaas moeten wij afscheid nemen van 5 jonge, enthousiaste leerkrachten, die de afgelopen jaren als vervanger met een tijdelijke benoeming hun sporen op de basisschool Bocholtz dik verdiend hebben. Gelukkig heeft het merendeel volgend jaar een vaste benoeming gekregen op een van de overige Movare-scholen. Wij wensen hen allen heel veel succes toe op hun nieuwe werkplek en hopelijk tot ziens !
Ramona Coolen
Claudia Horbach
Anke Huijnen
Nacy Kisters
Anky Schoenmakers

18 juli 2015
16-07-2015

Even voorstellen: de nieuwe juffen

Welkom aan onze nieuwe juffen!

Even voorstellen……


Juf Anke Hanssen
- maandag en vrijdag groep 3B


Mijn naam is Anke Hanssen. Ik ben 32 jaar oud en sinds 2007 werkzaam in het basisonderwijs. Ik woon samen met mijn partner Maarten in Voerendaal.
Mijn hobby‘s zijn stijldansen en tennissen. Ook houd ik van lekker eten en sta ik graag in de keuken te kokkerellen. In mijn vrije tijd werk ik als vrijwilliger bij de tennisvereniging van Voerendaal. Als voorzitter van de activiteitencommissie heb ik veel plezier in het organiseren van de activiteiten voor de senioren van deze vereniging.
In het nieuwe schooljaar kom ik werken op basisschool Bocholtz. Tijdens mijn vervangingen heb ik de sfeer op deze school altijd als erg prettig ervaren en voelde ik mij op mijn gemak. Ik heb er echt zin in!
Ik wens iedereen een hele fijne zomervakantie toe.
Tot ziens in het nieuwe schooljaar.
Juf Anke Hanssen
Juf Mariska Straaten
-maandag en woensdag groep 2A


Mijn naam is Mariska Straaten, ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Wijlre. Mijn hobby‘s zijn trommelen en zestal schieten bij de schutterij van Gulpen. Al sinds mijn eigen basisschooltijd wist ik dat ik juf wilde worden. Het liefst werk ik met het jonge kind. Momenteel ben ik werkzaam als vervangster voor de onderwijsstichting Movare. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende onderbouwgroepen.
In augustus hoop ik mijn MASTER specialist leren bij het Seminiarium van Orthopedagogiek te behalen. Tijdens deze opleiding heb ik mijn kennis verder kunnen ontwikkelen. Komend schooljaar zal ik op maandag en woensdag werkzaam zijn in groep 2.
Juf Mariska
Juf Elle Woltering
-maandag t/m vrijdag groep 5AMijn naam is Elle Woltering, woonachtig in Stein.
Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in het speciaal onderwijs in Brunssum (SBO) als juffrouw van groep 7, ga ik nu de overstap maken naar BS. Bocholtz. Een leuke nieuwe overstap waar ik erg naar uitkijk.
Reizen, wandelen met de hond en lekker eten zijn enkele dingen waar ik erg van houd, naast het voor de klas staan natuurlijk. Ik hoop snel met jullie allemaal kennis te mogen maken. Heeft u vragen, aarzel niet en spreek me gerust aan. Ik wens iedereen een prettige vakantie met veel zon. We zien elkaar in het nieuwe schooljaar!
Juf Elle Woltering

Juf Natascha Peter
-maandag t/m vrijdag groep 6A

Mijn naam is Natascha Peter, ik ben 28 jaar oud.
Samen met mijn vriend en drie lieve katjes woon ik in een gezellig huisje te Eygelshoven.
Sinds zes jaar werk ik met veel plezier in het onderwijs.
In mijn vrije tijd hou ik van lezen, schilderen, bakken en koken, naar de film gaan en natuurlijk reizen.
Na de zomervakantie begin ik mijn werk op basisschool Bocholtz in groep 6. Ik verheug mij op deze nieuwe start.
Juf Natascha Peter
16-07-2015

Jubilarissen BS Bocholtz
Op 1 augustus 2015 is Elly van Loo exact 41 jaar actief in het kleuter- en basisonderwijs.
Op 3 juni 2015 was ook Mieke Bosch 40 jaar actief in het basisonderwijs.
Op 19 september 2015 zal Karin Thewissen 25 jaar actief zijn in het basisonderwijs.

I.o.o. hebben zij besloten de genoemde jubilea gezamenlijk te vieren op vrijdag 28 augustus a.s. samen met het team van onze basisschool.
13-07-2015
Basisschool Bocholtz
Wijngracht 11
6351 HJ Bocholtz
Tel.nr. 045-5443614
info.rkbsbocholtz@movare.nl

contact | disclaimer