Je bevindt je nu hier: Actueel

Actueel

Carnavalsviering BS Bocholtz groot succes

Voor de carnavalsvakantie hebben tal van jeugdige artiesten zich van hun beste kant laten zien tijdens de traditionele 'BS Bòches Carnavalszietsoeng'.
Wilt u nog even nagenieten? Dat kan! Onder het kopje informatief vindt u ons fotoboek, met daarin een heel aantal sfeerbeelden van deze mooie Zietsoeng. Veel kijkplezier!

19-02-2018

Vastelaovend op Basissjoël Bóches

Donderdag 8 en vrijdag 9 februari staan in het teken van school carnaval.
De schooltijden op vrijdag 9 februari a.s. zijn voor alle groepen (1 t/m 8) van : 8.30 – 12.00 uur.  Om 12.00u start de vakantie.

* De kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 mogen op vrijdagochtend verkleed naar school komen.
* De “carnavalszietsoeng” voor de onderbouw-groepen vindt op deze ochtend plaats in de aula.
* De leerlingen van groep 5 t/m 8 komen al op donderdagmiddag 13.05 u – 15.30u verkleed naar school om dan hun “zietsoeng” bij te wonen! Door het grote aantal groepen (34), dat wil optreden, zijn de schooltijden dus iets aangepast ! De schooltijden voor groep 2 t/m 4 blijven deze middag ongewijzigd.

Meer info vindt u in de ouderbrief op ISY.
ALAAF!

22-01-2018

Schenking Bócheser Printementjer


Ook dit jaar ontving de basisschool Bocholtz een donatie van maar liefst € 250,00 van de Bocheser Printementjer om de carnavalsactiviteiten op de basisschool financieel te ondersteunen. Hiervoor zijn wij hen zeer erkentelijk. Ook dit jaar staan weer diverse zietsoengen en de grote carnavalsrevue op het programma. Op dinsdag 9 januari a.s. starten we met de voorbereidingen.
11-12-2017

Kokertrefbaltoernooi 2017

Op 19 december 2017 vond het kokertrefbaltoernooi plaats. Er werden een heel aantal spannende wedstrijden gespeeld tussen de verschillende teams. Alhoewel echt alle kinderen goed hun best hebben gedaan op deze sportieve middag, kan er maar 1 team de beste zijn. Een overzichtje van de winnende teams per groep:

Winnaars groep 6:Winnaars groep 7:Winnaars groep 8:

 
KNVB Schoolvoetbal

Planning schoolvoetbaldagen voor groep 7 en groep 8:
Eerste voorronde: 14 maart 2018 (uitwijkdatum 21 maart)
Tweede voorronde: 18 april 2018 (uitwijkdatum 25 april)
Regiofinale: 16 mei 2018 (uitwijkdatum 23 mei)
Districtfinale: 6 juni 2018
Landelijke finale: 20 juni 2018
06-12-2016

Sinterklaasfeest 2017

Sinterklaas in een stoere coole Dodge…
“Feest met een gouden randje” was het thema van het Sinterklaasfeest op Basisschool Bocholtz.
 
 
Het was weer een hele happening bij Basisschool Bocholtz op vrijdag 1 december jl. Voor de vijftiende keer kwam Sinterklaas met zijn pieten op ludieke wijze aan. De kinderen van de groepen 1 t/m 8 en hun leerkrachten stonden buiten op het schoolplein om Sinterklaas en de pieten op te wachten. Veel ouders waren erbij om dit feest mee te kunnen maken. Het thema van dit jaar was “Feest met een gouden randje.” Dit zorgde ook dit jaar voor de nodige spanning. 

Er werden liedjes gezongen en een aantal keren werd er tot drie geteld en heel hard SINTERKLAAS geroepen. Omdat het dit jaar voor de VIJFTIENDE keer was dat Sint op Basisschool Bocholtz aankwam werd er tot vijftien geteld. Dit hielp! Daar kwamen de zwarte pieten begeleid door ‘bodyguards’ van groep 8. Niet veel later kwamen Sinterklaas en nog een aantal pieten aan in een coole zwarte Dodge.

De kinderen van groep 8 voerden een dansje op en er waren drie solisten die het liedje van Pietje Pablo ten gehore brachten.Sinterklaas werd welkom geheten en tot slot werden er nog gezellige sinterklaasliedjes gedraaid en werd er gezongen en gesprongen door de hele school.Sint en zijn pieten werden daarna naar binnen begeleid, gevolgd door alle kinderen. Er werden twee vieringen voor Sinterklaas gehouden in de mooi versierde aula van de school. De kinderen hadden weer goed hun best gedaan: iedere groep liet leuke optredens zien aan Sinterklaas.

’s Middags werden er surprises gehouden in de groepen 5 t/m 8. Sinterklaas en de pieten kwamen gezellig langs en bewonderden deze surprises. In de groepen 2 en 3 bracht Sint nog even een bezoek en om 14.30 uur werden Sint en zijn pieten uitgezwaaid door de groepen 2, 3, 4 en hun leerkrachten. Namens het Sinterklaascomité kregen alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 deze dag een zak snoep en een cadeautje. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 kregen ook een zak snoep en cadeaus (boeken, spellen…) voor de hele klas.

Ook dit jaar kunnen we weer zeggen: het Sinterklaasfeest op Basisschool Bocholtz was weer GESLAAGD VOOR JONG EN OUD! 

19-12-2017

PowerPoint met groepsinformatie

Via de knop 'groepen' bovenaan deze pagina kunt u de klas van uw kind selecteren. Hier vindt u o.a. een PowerPoint met de belangrijkste groepsinformatie van dit schooljaar. U moet denken aan info over de schoolvakken, uitstapjes, de rapporten en de regels in de klas. Deze PowerPoints zijn omgezet naar PDF, waardoor ze in principe door iedereen thuis geopend kunnen worden. Veel leesplezier!
02-10-2017

Afscheid René & Rita Grooten en Dhr. Paul Franssen

We nemen afscheid van BS Bocholtz

Rita en Rene Grooten zijn bezig aan hun laatste werkdagen als leerkracht. Na resp. 27 en 42 actieve dienst maken zij beiden gebruik van de mogelijkheid van keuze-pensioen. Beiden zijn bijna uitsluitend werkzaam geweest op de vijf Bocholtzer basisscholen, te weten St. Aloysiusschool, St.Vincentiusschool, BS De Bongerd. BS Op jen Bies en de huidige BS Bocholtz.

Naast hun werkzaamheden in het onderwijs zijn zij ook altijd actief geweest in het verenigingsleven. Rita was jarenlang leidinggevende bij Scouting Bekkerveld en secretaresse van de Fotoclub Bocholtz, terwijl René vele jaren het secretariaat van zowel Sportclub'25 als ook de Verenigingsraad Bocholtz op zich nam. Ook was hij jarenlang lid van het K.N.V.B.-parlement en competitieleider van de pupillen district Zuid II. Deze activiteiten hebben zij langzamerhand afgebouwd om de aandacht te verleggen naar hun 5 kleinkinderen en hun hobby reizen.

Tijdens haar loopbaan heeft Rita in alle groepen lesgegeven: van groep 1 t/m 8. De laatste jaren was zij vooral actief in de onderbouw en vulde zij de CV en BAPO in van haar collega's. Haar hobby fotografie gebruikte zij om alle schoolactiviteiten op de gevoelige plaat vast te leggen.
René had naast groep 8 nog een uitgebreid takenpakket. Zo was hij ICT- en sportcoördinator (o.a. schoolvoetbal-, kokertrefbal- en slagbaltoernooi), één der kartrekkers van het carnaval en cabaret, alsook mede-organisator van de schoolverlatersdagen. Nu kunnen jonge leerkrachten met al hun energie en idealisme deze taken overnemen.

Een foto-impressie van de afscheidslunch op woensdag 5 juli j.l. treffen jullie in ons fotoboek aan: INFORMATIEF - FOTOBOEK - JUBILEA & AFSCHEID.

Afscheid Paul Franssen


Aan het einde van dit schooljaar nemen wij ook afscheid van de heer Paul Franssen. De heer Franssen was jarenlang tien jaar lang als vrijwilliger aan onze school verbonden.
Daarnaast was de heer Franssen de vaste chef-kok tijdens de schoolverlatersdagen. Wij danken hem voor zijn inzet en betrokkenheid!

Een foto-impressie treffen jullie aan in ons fotoboek aan: INFORMATIEF - FOTOBOEK - JUBILEA & AFSCHEID.


04-09-2017

De school is weer begonnen!

Afbeeldingsresultaat voor start nieuwe schooljaarOp maandagochtend 28 augutus zijn we weer gestart met het nieuwe schooljaar. Er wordt natuurlijk begonnen met het voorstellen van nieuwe klasgenoten en de nieuwe leerkracht. Ook staat de hoofdluiscontrole weer op het programma en krijgen de kinderen alle info over het nieuwe schooljaar. Houd zeker ook ISY in de gaten! Via dit systeem kan men zich binnenkort ook aanmelden voor de klaverbladgesprekken van de groepen 1 t/m 7. De algemene ouder-info avond van groep 8 zal op dinsdagavond 12 september plaatsvinden. Wij wensen alle leerlingen veel succes in het komende schooljaar!
28-08-2017

Laatste schooldag in beeld

Op de laatste schooldag nemen de schoolverlaters afscheid van onze basisschool. Dit gebeurt altijd op een unieke wijze: de duizendpoot.
Ook hebben zij van de oudervereniging een prachtig schoolverlatersdagenboekje 2017 ontvangen, ontworpen door mevrouw Karin Nieuwenhuizen-Eken. De jongen en meisje met de meest oroginele foto (Malte Waelen en Eef Vluggen) kregen het eerste exemplaar uitgereikt. Juf Fleur Franssen bedankte Karin voor haar voortreffelijk werk.
Nu kunnen de kinderen genieten van een welverdiende vakantie, om vanaf 28 augustus aanstaande te starten in het voorgezet onderwijs. Hierbij wensen wij hen veel succes toe! Tenslotte werd de balustrade bij de ingang omgedoopt in het "René Grooten Jeländer"; een actie met een knipoog.

 
13-07-2017

Diaserie cabaret 2017

Het 4e cabaret van onze schoolverlaters is weer een groot succes geworden. In ons fotoboek vindt u een uitgebreide fotoreportage.
10-07-2017

Fotoreportage SVD'17

Vanaf vrijdag 14 juli a.s. om 12.00u is een uitgebreide fotoreportage te zien van de schoolverlatersdagen 2017 op De Spar in Haelen. Kijk hiervoor in het fotoboek van deze website !
04-07-2017

Diaserie Romeins festival


Dit jaar werd voor de 3e keer het Romeins festival Sempervivetum georganiseerd in het Bongerdpark.
Als bezoeker waande men zich terug in de Romeinse tijd, wandelend door militaire marskampen of langs de stalletjes van Gallo-Romeinse handelaren. Men kon ook deelnemen aan één van de vele activiteiten voor jong en oud, een lezing volgen of wandelen langs Romeins erfgoed, genieten van een Romeins hapje of drankje. Een uitgebreid fotoverslag vindt u in ons fotoboek onder projecten.
21-04-2017

Eindfuif groep 8Onder de kop "informatief" vinden jullie het fotoboek. In het fotoboek staat ook de knop "einde schooljaar".
Kies het huidig schooljaar en je vindt een uitgebreide reportage van de eindfuif op donderdag 22 juni 2017.
27-06-2017

SVD'17: wederom geslaagd
De schoolverlatersdagen 2017 zijn teneinde en we mogen zonder enige vorm van overdrijving stellen, dat het 4 prachtige dagen waren. Een prima sfeer met uitstekend weer.
Op vrijdag 14 juli a.s., de laatste schooldag, zullen de leerlingen een dia-presentatie te zien krijgen. Deze is vanaf deze vrijdagmiddag (12u) ook op onze website te zien.
Tevens krijgen de leerlingen het prachtige Schoolverlatersboek 2017 uitgereikt, waarin o.a. ook tal van foto's van SVD'17 zijn opgenomen. Dit boekwerk wordt ter beschikking gesteld door de Ouderraad Bocholtz. Vormgeving: Karin Nieuwenhuizen-Eken.

 
04-07-2017
Basisschool Bocholtz
Wijngracht 11
6351 HJ Bocholtz
Tel.nr. 045-5443614
info.rkbsbocholtz@movare.nl

contact | disclaimer