Je bevindt je nu hier: Actueel

Actueel

Kokertrefbaltoernooi 2017Op dinsdag 19 december a.s. vindt het jaarlijkse kokertrefbaltoernooi voor de groepen 6,7 en 8 plaats in de sporthal Bocholtz. De kinderen worden in verschillende teams ingedeeld en er zal op 2 tot 3 velden tegelijk gespeeld worden! Ouders mogen vanaf het balkon bij de kantine toekijken hoe het toernooi zich ontplooid.
Aanvang: 13.15u
Einde: 15.15u
KNVB Schoolvoetbal

Planning schoolvoetbaldagen voor groep 7 en groep 8:
Eerste voorronde: 14 maart 2018 (uitwijkdatum 21 maart)
Tweede voorronde: 18 april 2018 (uitwijkdatum 25 april)
Regiofinale: 16 mei 2018 (uitwijkdatum 23 mei)
Districtfinale: 6 juni 2018
Landelijke finale: 20 juni 2018
06-12-2016

Schenking Bócheser Printementjer


Ook dit jaar ontving de basisschool Bocholtz een donatie van maar liefst € 250,00 van de Bocheser Printementjer om de carnavalsactiviteiten op de basisschool financieel te ondersteunen. Hiervoor zijn wij hen zeer erkentelijk. Ook dit jaar staan weer diverse zietsoengen en de grote carnavalsrevue op het programma. Op dinsdag 9 januari a.s. starten we met de voorbereidingen.
11-12-2017

PowerPoint met groepsinformatie

Via de knop 'groepen' bovenaan deze pagina kunt u de klas van uw kind selecteren. Hier vindt u o.a. een PowerPoint met de belangrijkste groepsinformatie van dit schooljaar. U moet denken aan info over de schoolvakken, uitstapjes, de rapporten en de regels in de klas. Deze PowerPoints zijn omgezet naar PDF, waardoor ze in principe door iedereen thuis geopend kunnen worden. Veel leesplezier!
02-10-2017

Afscheid René & Rita Grooten en Dhr. Paul Franssen

We nemen afscheid van BS Bocholtz

Rita en Rene Grooten zijn bezig aan hun laatste werkdagen als leerkracht. Na resp. 27 en 42 actieve dienst maken zij beiden gebruik van de mogelijkheid van keuze-pensioen. Beiden zijn bijna uitsluitend werkzaam geweest op de vijf Bocholtzer basisscholen, te weten St. Aloysiusschool, St.Vincentiusschool, BS De Bongerd. BS Op jen Bies en de huidige BS Bocholtz.

Naast hun werkzaamheden in het onderwijs zijn zij ook altijd actief geweest in het verenigingsleven. Rita was jarenlang leidinggevende bij Scouting Bekkerveld en secretaresse van de Fotoclub Bocholtz, terwijl René vele jaren het secretariaat van zowel Sportclub'25 als ook de Verenigingsraad Bocholtz op zich nam. Ook was hij jarenlang lid van het K.N.V.B.-parlement en competitieleider van de pupillen district Zuid II. Deze activiteiten hebben zij langzamerhand afgebouwd om de aandacht te verleggen naar hun 5 kleinkinderen en hun hobby reizen.

Tijdens haar loopbaan heeft Rita in alle groepen lesgegeven: van groep 1 t/m 8. De laatste jaren was zij vooral actief in de onderbouw en vulde zij de CV en BAPO in van haar collega's. Haar hobby fotografie gebruikte zij om alle schoolactiviteiten op de gevoelige plaat vast te leggen.
René had naast groep 8 nog een uitgebreid takenpakket. Zo was hij ICT- en sportcoördinator (o.a. schoolvoetbal-, kokertrefbal- en slagbaltoernooi), één der kartrekkers van het carnaval en cabaret, alsook mede-organisator van de schoolverlatersdagen. Nu kunnen jonge leerkrachten met al hun energie en idealisme deze taken overnemen.

Een foto-impressie van de afscheidslunch op woensdag 5 juli j.l. treffen jullie in ons fotoboek aan: INFORMATIEF - FOTOBOEK - JUBILEA & AFSCHEID.

Afscheid Paul Franssen


Aan het einde van dit schooljaar nemen wij ook afscheid van de heer Paul Franssen. De heer Franssen was jarenlang tien jaar lang als vrijwilliger aan onze school verbonden.
Daarnaast was de heer Franssen de vaste chef-kok tijdens de schoolverlatersdagen. Wij danken hem voor zijn inzet en betrokkenheid!

Een foto-impressie treffen jullie aan in ons fotoboek aan: INFORMATIEF - FOTOBOEK - JUBILEA & AFSCHEID.


04-09-2017

De school is weer begonnen!

Afbeeldingsresultaat voor start nieuwe schooljaarOp maandagochtend 28 augutus zijn we weer gestart met het nieuwe schooljaar. Er wordt natuurlijk begonnen met het voorstellen van nieuwe klasgenoten en de nieuwe leerkracht. Ook staat de hoofdluiscontrole weer op het programma en krijgen de kinderen alle info over het nieuwe schooljaar. Houd zeker ook ISY in de gaten! Via dit systeem kan men zich binnenkort ook aanmelden voor de klaverbladgesprekken van de groepen 1 t/m 7. De algemene ouder-info avond van groep 8 zal op dinsdagavond 12 september plaatsvinden. Wij wensen alle leerlingen veel succes in het komende schooljaar!
28-08-2017

Laatste schooldag in beeld

Op de laatste schooldag nemen de schoolverlaters afscheid van onze basisschool. Dit gebeurt altijd op een unieke wijze: de duizendpoot.
Ook hebben zij van de oudervereniging een prachtig schoolverlatersdagenboekje 2017 ontvangen, ontworpen door mevrouw Karin Nieuwenhuizen-Eken. De jongen en meisje met de meest oroginele foto (Malte Waelen en Eef Vluggen) kregen het eerste exemplaar uitgereikt. Juf Fleur Franssen bedankte Karin voor haar voortreffelijk werk.
Nu kunnen de kinderen genieten van een welverdiende vakantie, om vanaf 28 augustus aanstaande te starten in het voorgezet onderwijs. Hierbij wensen wij hen veel succes toe! Tenslotte werd de balustrade bij de ingang omgedoopt in het "René Grooten Jeländer"; een actie met een knipoog.

 
13-07-2017

Diaserie cabaret 2017

Het 4e cabaret van onze schoolverlaters is weer een groot succes geworden. In ons fotoboek vindt u een uitgebreide fotoreportage.
10-07-2017

Fotoreportage SVD'17

Vanaf vrijdag 14 juli a.s. om 12.00u is een uitgebreide fotoreportage te zien van de schoolverlatersdagen 2017 op De Spar in Haelen. Kijk hiervoor in het fotoboek van deze website !
04-07-2017

Diaserie Romeins festival


Dit jaar werd voor de 3e keer het Romeins festival Sempervivetum georganiseerd in het Bongerdpark.
Als bezoeker waande men zich terug in de Romeinse tijd, wandelend door militaire marskampen of langs de stalletjes van Gallo-Romeinse handelaren. Men kon ook deelnemen aan één van de vele activiteiten voor jong en oud, een lezing volgen of wandelen langs Romeins erfgoed, genieten van een Romeins hapje of drankje. Een uitgebreid fotoverslag vindt u in ons fotoboek onder projecten.
21-04-2017

Eindfuif groep 8Onder de kop "informatief" vinden jullie het fotoboek. In het fotoboek staat ook de knop "einde schooljaar".
Kies het huidig schooljaar en je vindt een uitgebreide reportage van de eindfuif op donderdag 22 juni 2017.
27-06-2017

SVD'17: wederom geslaagd
De schoolverlatersdagen 2017 zijn teneinde en we mogen zonder enige vorm van overdrijving stellen, dat het 4 prachtige dagen waren. Een prima sfeer met uitstekend weer.
Op vrijdag 14 juli a.s., de laatste schooldag, zullen de leerlingen een dia-presentatie te zien krijgen. Deze is vanaf deze vrijdagmiddag (12u) ook op onze website te zien.
Tevens krijgen de leerlingen het prachtige Schoolverlatersboek 2017 uitgereikt, waarin o.a. ook tal van foto's van SVD'17 zijn opgenomen. Dit boekwerk wordt ter beschikking gesteld door de Ouderraad Bocholtz. Vormgeving: Karin Nieuwenhuizen-Eken.

 
04-07-2017
Basisschool Bocholtz
Wijngracht 11
6351 HJ Bocholtz
Tel.nr. 045-5443614
info.rkbsbocholtz@movare.nl

contact | disclaimer